the blog

stay updated

Praktisch en stijlvol indelen van je woning.

Verbouwing

Een woning indelen is een spannende klus. Je wilt natuurlijk dat je woning zowel praktisch als stijlvol is. Maar hoe zorg je ervoor dat deze twee aspecten elkaar niet tegenspreken? In dit blog geven we je een aantal tips om een praktische en stijlvolle indeling te creëren.

1. Begin met een plan

Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat, is het belangrijk om een plan te maken. Dit helpt je om de beschikbare ruimte optimaal te benutten en om een stijlvolle uitstraling te creëren. Denk hierbij na over de volgende zaken:

Wat zijn je behoeften? Hoe gebruik je je woning?

Wat is de stijl die je wilt creëren?

Welke meubels en accessoires wil je gebruiken?

2. Denk aan de loopruimte

Zorg ervoor dat er voldoende loopruimte is in je woning. Dit is niet alleen praktisch, maar het maakt je woning ook optisch groter. Houd bij het indelen rekening met de grootte van je meubels en accessoires. Kun je gemakkelijk van de hal naar de keuken? Heb je hier voldoende beweegruimte omheen? Hoe leef je als gezin is belangrijk voor het bepalen van de looproutes.

3. Kies de juiste meubels

De meubels die je kiest, hebben een grote invloed op de praktische en stijlvolle uitstraling van je woning. Kies meubels die passen bij je behoeften en stijl. Let hierbij ook op de afmetingen van de meubels. Liever wat grotere meubels dan te klein, je hebt dan loze ruimte over waarbij je vaak de behoefte voelt om die te vullen. Je krijgt dan veel kleine meubels erbij wat maakt dat alles weer onrustiger oogt.

4. Neem de tijd

Ga niet op de gok je meubels kopen hier krijg je achteraf spijt van. Maak eventueel een indeling op schaal, floorplanner is een online programma dat je eventueel hiervoor kunt gebruiken. Durf te experimenteren met verschillende indelingen. Zet de bank bijvoorbeeld niet tegen de wand maar een stukje van de wand af, dan oogt het luchtiger en ruimtelijker. Maar hou je vast aan de keuzes die je bij punt 1 bepaald hebt.

Met deze tips kun je een praktische en stijlvolle indeling creëren voor je woning. Experimenteer en vind wat voor jou werkt.