the blog

stay updated

Zo creëer je een rustgevend interieur.

Tips

Na een lange dag werken, heb je de kinderen opgehaald en kom je thuis aan. Je kijkt ernaar uit om heerlijk thuis te komen in een ontspannen sfeer. Een huis waar je je kunt terugtrekken en tot rust kunt komen. Maar hoe creëer je zo’n rustgevende sfeer in je interieur?

In dit blog geven we je een aantal tips om je huis een stukje rustiger te maken.

1. Ruim op en gooi weg

Ik geef het vaker aan en gek genoeg zetten mijn adviezen jou aan de slag om ook daadwerkelijk op te gaan ruimen. Dit is de eerste stap naar een rustiger interieur; ruim op. Ik kan nog zo’n mooi interieurontwerp voor je maken maar wanneer je alles weer volzet zal het nooit rustig ogen. Daarom besteed ik in mijn interieurontwerpen veel aandacht aan hoe je leeft en wat je nodig hebt om een opgeruimd huis te kunnen creëren en te behouden.

Dus hallo fijn opbergkasten in de hal én een gaaf maatwerk tv meubel dat tevens dient als opbergruimte voor het speelgoed van de kinderen.

2. Kies de juiste basis

De basis van je interieur is de kleur van de muren, de vloer en het meubilair. Wat voor jou een rustige basis is is voor iedereen anders. De ene heeft graag alleen maar beige en andere lichte tinten de ander heeft een voorkeur voor kleur. Ook met kleur kun je een rustige basis creëren, zorg alleen dat er geen overkill komt aan kleurexplosie. Ik vind dat mooi maar dan voor bv. in een hotel voor een aantal nachtjes. Thuis wil ik rust zowel in kleur als in materialen.

3. Gebruik zachte stoffen

Zachte stoffen, zoals katoen, linnen en wol, geven een huis een warme en comfortabele uitstraling. Ze zijn ook geluidsabsorberend, waardoor ze helpen om de geluidsoverlast in je huis te verminderen. Wanneer je veel harde materialen gebruikt oogt en voelt dit minder warm aan. Een combinatie van deze twee is altijd goed!

4. Gebruik zachte verlichting

Een goed lichtplan geeft je zoveel meer dan alleen praktische verlichting. Felle verlichting die niet dimbaar is kan een onrustige uitstraling geven. Daarnaast geeft het weinig sfeer, kies daarom voor zachte (indirecte) verlichting, zoals dimbare lampen en kaarslicht.

5. Thuiswerken

Als je thuis werkt, is het belangrijk om een fijne plek te creëren waar je je kunt concentreren. Zorg ervoor dat je bureau op een rustige plek staat en dat je voldoende licht hebt. Kun je geen aparte werkplek creëren thuis zorg er dan voor dat je je thuiswerk spullen goed op kunt bergen. Wanneer de keukentafel vol blijft liggen met spullen van het werk kun je minder goed schakelen tussen thuis en werk. Dit geeft onrust.

Door deze tips op te volgen, kun je je huis een stukje rustiger maken.