the blog

stay updated

Make-over familiehuis Soest

Woonverhalen

In deze mooie jaren 30 familiewoning heeft de begane grond een totale metamorfose ondergaan. Begin 2022 kwam de volgende vraag binnen; ”Wij zijn aangetrokken door een charmante jaren 30 woning in Soest en wonen er nu 10 jaar met veel plezier. Alle slaapkamers zijn vol, onze keuken inmiddels 35 jaar oud. We willen graag meer leefruimte creëren op de begane grond, door een grotere leefkeuken te maken en op een moderne manier de ensuite terug te brengen. Ook hopen we meer opbergruimte te krijgen.”

Ze wilden graag rust, balans en een uitstraling met stijl. Ze wilden graag samen met mij de juiste keuzes maken en uiteindelijk trots kunnen zijn op het eindresultaat.

Ik kreeg een duidelijke opdracht, want ze wisten heel goed wat ze mooi vonden maar om dat toe te passen op hun eigen thuis was een uitdaging. Ze worden blij van ton sur ton én natuurtinten met een stijlvolle twist. En de combinatie van hotel chique en Scandinavisch sprak ze aan.

Hoe het begon;

We hebben samen de indeling opnieuw bepaald, lichtplan gemaakt om zowel een mooi praktisch- als sfeervol geheel te creëren. Kleur- en materialen bij elkaar gezocht, het behang geeft extra sfeer en diepgang aan de ruimte. Door het behang door te laten lopen op de pilaar in de eetkamer, die helaas toch moest blijven staan, valt ie minder op.

Er kwamen allemaal, op de kinderstoelen en salontafels na, nieuwe meubels. Dus deze mochten ook worden afgestemd op de rest van de woning en wat passend is voor dit gezin. Daarnaast hebben we ook een moderne ensuite vormgegeven, dit past in de stijl van de woning maar nu in een nieuwer jasje met stalen deuren in een toffe kleur. De kasten geven ruimte voor persoonlijke items én opbergruimte.

Er is nu meer ruimte door de grote aanbouw met schitterende ramen. Er is voldoende opbergruimte voor dit gezin van 5 en het woon- en eetgedeelte is afsluitbaar door het gebruik van de olijfgroene stalen deuren. Love it!